Gidsen
Je gidsen zullen altijd behoren tot je directe zielengroep en waarschijnlijk tot je zielenfamilie. Gewoonlijk zul je elkaar in de loop van je incarnaties hebben ontmoet.
Af en toe gebeurt het dat een gids een tweelingziel is, omdat het mogelijk is dat de ene zielenstengel sneller evolueert dan de andere.
Je gids zal een persoonlijkheid aannemen die je waarschijnlijk uit een vorig leven herkent.
Als je bijvoorbeeld eens een gelukkig leven hebt geleid als indiaan in een stam met een wijs opperhoofd, kan je gids zich manifesteren in de kledij van een indiaans opperhoofd, compleet met hoofdtooi en adelaarsveren.
Als een gedeelte van je spirituele reis zich in Atlantis of Tibet heeft afgespeeld kan je gids "kleding dragen" die je herinnert aan vroegere kennis en aspiraties.
Als gidsen zich als een bepaalde persoon manifesteren wil dat niet zeggen dat ze die persoon ook zijn, hoewel die persoonlijkheid wel in hun essentie is geïntegreerd.
Vragen en antwoorden over gidsen
Wat bepaalt hoe mijn gids zich manifesteert?
Gidsen willen dat je je bij hen ontspannen en op je gemak voelt. Ze zullen meestal in een vorm of op een wijze verschijnen die voor jou aanvaardbaar en aantrekkelijk is.
De uiterlijke verschijningsvorm die ze aannemen kan je helpen om verbinding te krijgen met aangename herinneringen uit een vorig leven, of kan enigsins overeenkomen met jouw verwachtingen van hoe een gids eruit zou moeten zien.
Gidsen hoeven zich niet als een bepaalde persoon te manifesteren, maar kunnen hun aanwezigheid ook laten voelen of kunnen je benaderen in hun energielichaam van licht, kleur en geur.
Waarom ken ik mijn gids niet instinctief?
Als het iets vanzelfsprekends zou zijn dat je je van je gidsen bewust bent, zou je waarschijnlijk nooit leren je eigen keuzen en beslissingen te maken of je eigen leven te leven.
Het is een spirituele paradox dat gidsen gewoonlijk het duidelijkst met je communiceren wanneer je een levens-en ontwikkelingsstadium hebt bereikt waarin je het liefst je eigen beslissingen neemt.
Gidsen zijn hier niet om jouw leven voor je te leven of je te beschermen voor de gevolgen van je daden
Kan mijn pasgestorven grootmoeder mijn gids zijn?
Je echte gidsen zijn hoogontwikkelde wezens. Het is heel goed mogelijk dat je grootmoeder of een ander familielid een deel van een zeer ver ontwikkelde zielenstengel of -streng is geweest en dus na de dood jouw gids kan worden.
Dit komt echter niet zo vaak voor.
Meestal moet er na de dood verwerkt en genezen worden voordat de verdere weg van werk en ontwikkeling kan worden gekozen.
Soms kun je gewaarworden dat een geliefde direct na de dood heel dicht bij je is om je door het verdriet en eventuele moeilijkheden te helpen.
Ook is het belangrijk te beseffen dat het achterlaten van het fysieke lichaam nog geen wijsheid hoeft te brengen. Sommige mediums zijn gespecialiseerd in het doorgeven van boodschappen van gestorven familieleden of vrienden.
Voordat we ons haasten om te rade te gaan bij "oom Fred" moeten we onszelf eerst afvragen of het simpele feit dat hij nu gestorven is, zijn inzichten nu waardevoller maken dan zes maanden geleden, toen hij nog leefde en wij er misschien nauwelijks naar geluisterd zouden hebben.
Een dwaas in dit leven kan ook in het hiernamaals een dwaas zijn.
Kan ik meer dan één gids hebben?
Wanneer je je eenmaal bewust bent geworden van gidsen is de kans groot dat je er meer dan één zult ontmoeten die speciaal voor jou iets te zeggen heeft.
Sommige mensen worden zich ervan bewust dat hun gids de "zegsman" van een groep gidsen is. Het is onverstandig je zomaar zonder speciale scholing open te stellen voor iedere onstoffelijke entiteit die contact met je wil maken.
Als je in contact met de andere wereld wilt komen is het beter te proberen een verbinding met één bepaalde gids te ontwikkelen, zodat er een vertrouwensrelatie kan worden opgebouwd en de authenticiteit gewaarborgd is.

Index
Mijn gids
Gidsen 
Gidsen2
In contact met je gidsen
Vragen over gidsen
Jolanda en haar Gidsen
Artikelen
Brief aan jouw gids
Brief aan mijn gids

Dromen
Chakra's
Meditatie
Geleide Meditatie
Affirmaties
Stemmenhoren...wat nu?
Het Leven
Door jullie ingezonden
Gene Zijde
Gene Zijde 2
Engelen
Kleuren
Interactief
Dit ben ik
Boekenplank
Webrings
Links
Awards

Webdesign
Mail Magda