Ter informatie:

De Ouija ontleent zijn naam aan het Franse "oui" en het Duitse "ja" wat beide "ja" betekent. Meestal betreft het een gladhouten bord met langs de rand in een halve cirkel de letters van het alfabet. Hierop wordt een klein hartvormig plankje gelegd dat op vilten nopjes rust. De "spelers" zetten een vinger op deze aanwijzer, die dan schijnbaar vanzelf- of door de doden bestuurd- over het bord beweegt en zo de antwoorden op de gestelde vragen uitspelt.

Het concept van de verfijnde Ouija bord werd in 1853 ontdekt door de Franse spiritualist Dhr. M. Planchette. Het is begonnen met een groot stuk papier en de wijzer was een hartvormig plankje met wieltjes aan beide kanten, het derde stuk had een potlood eraan vast zitten.

In 1886 werd in de New York Tribune melding gemaakt van een systeem dat op een ouijabord leek. Het idee was een variant op hulpmiddelen die al decennialang door 'mediums' en andere waarzeggers werden gebruikt. Volgens verkondigers van paranormale theorieën werd via dergelijke hulpmiddelen contact gelegd met onzichtbare entiteiten zoals geesten of demonen. In de tweede helft van de negentiende eeuw was in Europa en de VS sprake van een ware rage op dit gebied.

In 1898 begonnen William en Isaac Fuld uit Baltimore in Maryland met de productie van het bord. In 1966 kocht de Amerikaanse spelletjesfabrikant Parker Brother de rechten op het bord; naar schatting zijn er inmiddels 25 miljoen van verkocht in Amerika en Europa.

Het mag dan een spelletje zijn, volgens velen is het Ouijabord in verkeerde handen, een gevaarlijk werktuig.

Het “spel”

Dit kan je alleen doen, met twee, of met meerderen.

In het begin van een sessie kunnen de zielen, die zich aanmelden, zich voordoen als diegene die men vraagt. Ook proberen ze jouw vertrouwen te winnen. Maar het kan ook zijn dat je berichten door krijgt die je liever niet zou willen weten, zoals: bedreigingen, leugens, schelden enz. Men kan een kanaal openen dat niet zuiver is. Hierdoor kunnen negatieve geesten binnen komen. Vaak zijn het dolende geesten die binnenkomen die ook contact willen en graag aandacht zoeken om geholpen te worden naar een andere sfeer, of bijvoorbeeld willen plagen enz. Problemen kunnen bijvoorbeeld zijn: het gevoel bekeken te worden, plotseling koude tocht voelen, schimmen zien, stemmen horen, onverklaarbare geluiden horen en meer van dit soort gerelateerde dingen.

Helderzienden en mediums geloven in de echtheid van spiritueel contact: dat de antwoorden van het Ouija bord soms komen van menselijke en soms van niet-menselijke entiteiten van verschillende gradaties maar meestal door de laagste entiteiten die het dichtst bij onze eigen ‘golflengte of frequentie' opereren. Als er contact gemaakt wordt met een hoger afgestemde entiteit zullen de antwoorden meestal van hoog intellectueel niveau zijn. Als er contact wordt gemaakt met zeer laag afgestemde entiteiten, zal de informatie vaak hetzelfde zijn als je zou verwachten van een persoon hier op aarde die vulgair, dom, arrogant en grof is met als doel mensen te shockeren. Paranormaal onderzoeker Archie Roy vergelijkt het gebruik van een Ouija bord met het oppikken van volslagen vreemden in een bar en deze thuis uitnodigen

De indringers concentreren zich op zwakheden in het karakter van het slachtoffer…Als iemand ijdel is zal er geappelleerd worden aan deze karaktertrek. 'Ik heb je hulp nodig, ' zal de verleider zeggen, 'en alleen jij kunt me helpen.'…De entiteit is onbetrouwbaar en aarzelt niet om te liegen, zichzelf voor te doen als iemand anders (meestal een dierbare overledene) en vleierei. Het is natuurlijk voor de indringer beter als het slachtoffer alleen, geïsoleerd, uitgeput en ziek is.

Mediums vanuit de hele wereld melden consistent dat degenen die zijn gestorven en in wanhoop leven in de sferen met de laagste vibraties die het dichtst bij de aarde zit(soms de lagere astrale regionen genoemd) zeer jaloers zijn op mensen die nog op aarde leven, ze weten dat mensen op aarde hun vibraties snel kunnen verhogen en dat dit in de lagere sferen van de geesteswereld zeer moeilijk is.

Hun wanhoop wordt tot het uiterste gedreven omdat ze simpelweg niet in staat zijn om dingen te ervaren die ze gewend waren toen ze nog op aarde leefden—spanning, alcohol, roken, drugs, seks. Als deze lage geesten die antwoorden via het Ouiji bord in staat zouden zijn om lief te hebben, of een liefdevolle gedachte zouden hebben, of andere positieve spirituele attributen hadden, zouden ze niet in de situatie zitten waarin ze zitten. Als ze ook maar in staat zouden zijn om hulp te vragen voor hun toestand, zo is verteld vanuit het hiernamaals, zou hulp geboden worden.

 

Een gouden raad dus…niet “spelen”.

Men kan zoveel informatie van zijn/haar gidsen krijgen.

Tarot of andere kaarten, in betrouwbare handen, kunnen je betere en inzichtrijkere informatie verschaffen.

Het “lezen” van foto's of Psychometrie (persoonlijke voorwerpen, zoals een ring bijvoorbeeld) insgelijk.

Er zijn zoveel zuiverder manieren om de juiste inzichten/informatie etc te verkrijgen.

 

Alle liefs, magda

AANDACHT!!!!!

MIJN RAAD AAN IEDEREEN DIE DIT LEEST: NOOIT OF NOOIT ZELFS MAAR PROBEREN.

DEZE ONDERSTAANDE INFORMATIE IS ENKEL EN ALLEEN MAAR BEDOELD OM TE DUIDEN OP DE GEVAREN DAT DIT “SPEL” MET ZICH MEEBRENGT..

Ikzelf heb nooit, en zal ook nooit, het ouijabord ter hand nemen. Ook van de zogenaamde “online-ouija” blijf ik af. Al weet ik dat het “online-ouija” een programma is zoals elk ander…ik neem het risico absoluut niet. Het mag mijn huis niet in, en als ik ergens zou zijn en het word bovengehaald: kom ik er nooit meer binnen, zo simpel is het voor mij.
Een ervaren medium of paragnost kan er dan wel mee omgaan op een verantwoorde manier zoals men zegt: het medium of paragnost kan ook een slechte dag hebben en dan gaan de poppen ook aan het dansen