GIDSEN...

Zomer 1999: begin van mijn ontwaken. Iedereen heeft een gids, ook jij. Een gids kan "vrouwelijk" zijn, maar ook "mannelijk". Ik heb sterk het gevoel dat mijn gids een "man" is en ga dan ook altijd over een "hij" spreken. Zelf ben ik nog naarstig op zoek naar mijn gids. Ik voel zijn aanwezigheid heel sterk. Dat is niet altijd zo. Soms is dat gevoel minder, maar dat komt dan gewoonlijk doordat mijn hoofd "vol" zit met andere dingen. Stress, problemen, met teveel dingen tegelijk bezig zijn.... maakt dat het contact met mijn gids niet vanzelf gaat. Maar ik geef niet op, ik blijf oefenen...en eens zal het me lukken. Daar ben ik zeker van!

Februari 2001

Lieve mensen, Ik las zopas nog eens bovenstaande tekst en het viel me op hoeveel er voor mij veranderd is sinds die zomer van 1999. De zomer van mijn ontwaken.

Intussen ben ik er zeker van dat mijn gids Agnes heet en dus een vrouw is. Ik dacht eerst dat het een "man" was maar vond het al raar dat ik steeds een "vrouwenstem hoorde" tijdens onze communicatie. Met haar heb ik geleefd in 1610, Sussex, Engeland. Dit heb ik niet van een helderziende... Dit heb ik van mijn gids zelf.

Wat ik intussen ook weet is dat het echt van geen belang is of je gids nu vrouwelijk of mannelijk is. Wat zijn/haar naam is etc... Maar ik kan me voorstellen dat het voor vele mensen een steuntje is, vooral in het begin als men contact probeert te maken. Het geeft als het ware een meer persoonlijk karakter aan de relatie tot je gids.

Het contact met mijn gids verloopt intussen goed, we beginnen een zeer goede verstandhouding te krijgen. Die goede verstandhouding komt er niet zomaar, want men moet bereid zijn goed te luisteren... en evengoed te kunnen converseren. Van je gids zijn kant gaat dat zonder problemen, maar wij, mensen, zijn geneigd om onze vragen niet duidelijk te stellen en dan kan er ook moeilijk een duidelijk antwoord komen.

Ik heb ook ondervonden dat door oefening het beter en beter gaat...je bouwt als het ware een samen aan een goede verstandhouding. Mijn gids zegt me duidelijk waar het op staat, helpt me. Maar ik begin nog maar juist haar antwoorden te aanvaarden.

Mijn gids heeft het beste met me voor en soms zijn de antwoorden dan ook niet geheel naar mijn zin (al zijn het waarheden). Deze leer ik nu stillaan te aanvaarden en die antwoorden zijn een grote hulp voor mij. De antwoorden die je krijgt...daar kan je mee doen wat je wil. Je gids dwingt je NOOIT tot iets. Je kan ze aanvaarden of naast je neerleggen. Jij kiest!

Ik blijf werken aan mijn band met mijn gids, ik zie het als een goede relatie...daar moet je ook aan werken. Liefs, magda

Index
Mijn gids

Gidsen 
Gidsen2
In contact met je gidsen
Vragen over gidsen
Jolanda en haar Gidsen
Artikelen
Brief aan jouw gids
Brief aan mijn gids

Het duiden van kaarten
Dromen
Chakra's
Meditatie
Geleide Meditatie
Affirmaties
Stemmenhoren...wat nu?
Het Leven
Door jullie ingezonden
Gene Zijde
Gene Zijde 2
Engelen
Dieren als helende kracht
Kleuren
Interactief
Dit ben ik
Boekenplank
Webrings
Links
Awards

Webdesign
Mail Magda

 

 

 

Update: persoonlijke ontwikkeling/groei/relatie die mijn gidsen en ik betreffen sinds onderstaande.