Dromen doen we allemaal. Het is alleen de kunst onze dromen te onthouden en ze te leren begrijpen. Zelf heb ik het heel moeilijk om mijn dromen te herinneren. Angst speelt hierbij een grote rol. Je zou kunnen stellen dat ik echt angst heb om te dromen. Het is deze angst die me belet te genieten van mijn dromen.

Er is één "droom" die me weerhoud om "lucide" te dromen. Hij, de droom, komt eens in het jaar terug en dit al sinds een jaar of zeventien.

Het gaat hier eigenlijk om een lucide droom, daar ik WEET dat ik aan het dromen ben.

Ik lig in mijn bed, alles is vredig, tot de deur van de slaapkamer plots opengaat. Er staat "iemand" in de deuropening. De verschijning boezemt me enorme angst aan. Daar ik weet dat ik aan het dromen ben wil ik zo snel mogelijk wakker worden. Ik probeer de aandacht van mijn man te trekken door hard te gillen of hem een por te geven. Niets van dat alles lukt, het lijkt of ik verlamd en niet bij machte geluid voort te brengen in mijn bed lig. Ik sper mijn mond wagewijd open en probeer uit alle macht te gillen, maar het gaat niet. Uiteindelijk word ik dan wakker, badend in het zweet of ijs en ijskoud.

Eens in het jaar komt deze droom dus, maar hij word wel "agressiever". De laatste keer werd de deur echt ingestampt, ik hoorde het harde geluid!!

Ik weet dat ik met deze droom komaf moet maken en ik werk eraan. Ik hoop dat, als hij terug komt, ik de verschijning kan vragen wat hij komt doen.

Index
Mijn gids
Gidsen 
Gidsen2
In contact met je gidsen
Vragen over gidsen
Jolanda en haar Gidsen
Artikelen
Brief aan jouw gids
Brief aan mijn gids

Het duiden van kaarten
Chakra's
Dromen
Meditatie
Geleide Meditatie
Affirmaties
Stemmenhoren...wat nu?
Het Leven
Door jullie ingezonden
Gene Zijde
Gene Zijde 2
Engelen
Dieren als helende kracht
Kleuren
Interactief
Dit ben ik
Boekenplank
Webrings
Links
Awards

Webdesign
Mail Magda 

 

 

Lente 1999
12-08-2002

Uiteraard ben ik op zoek gegaan naar mogelijke uitleg over dit soort “dromen” en na veel speurwerk ben ik er achter gekomen dat het ook een naam heeft, dit soort van “droom”, namelijk ASP. AWARENESS DURING SLEEP PARALYSIS

ASP is een slaapstoornis waar nog betrekkelijk weinig over bekend is. Pas in de laatste jaren zijn er enkele medische onderzoekers zich op deze stoornis gaan richten.
Kenmerken van ASP zijn het zichzelf niet meer kunnen bewegen, onvoorstelbare angsten, het gevoel van een kwaadaardige aanwezigheid, sterke hallucinaties, het horen van een zoemtoon en zelfs het uittreden buiten het lichaam.
Een andere, meer bekende gebruikte term voor ASP is 'Old Hag'.

Er zijn vele mensen, die deze stoornis hebben, die beweren dat het meer is dan puur een medisch 'probleem'; zei zeggen dat het ook een spirituele/paranormale gebeurtenis is. Tegenover deze grote groep mensen, staat ook een groep mensen, welke ASP ervaart, die niets van OBE's e.d. willen weten, die het puur zien als een medisch probleem.
Feit is echter, dat de enkele wetenschappers die zich met ASP bezighouden, een theorie hebben bedacht voor deze aanvallen, tot het moment van de uittredingen. Het verlaten van het lichaam en de gebeurtenissen hierna zijn medisch niet te verklaren. Ook is het niet duidelijk waarom veel mensen exact dezelfde ervaringen hebben, ondanks het feit dat ze zich in een totaal andere leefomgeving bevinden.

Sinds het beschrijven van mijn “droom” zijn intussen twee jaar ongeveer voorbijgegaan.
Ik heb het nog een paar keer gehad, maar mijn angst is nu minder. Het is te zeggen: op het ogenblik dat het gebeurt, voel ik nog steeds die enorme angst (laatst kon ik zelfs niet meer ademhalen), maar als het over is en ik dus écht wakker ben sta ik even op, ga iets drinken en heb geen angst meer om terug in slaap te vallen.
Als ik “het” nu heb, zeg ik tegen mezelf “Magda, rustig. Het is zo voorbij, er zal je niets gebeuren”.


Een stukje van bovenstaande heb ik gevonden op de site van http://outofbody.nl/asp.php

Indien er mensen zijn die hun droom graag delen met anderen kan je me deze steeds mailen en met jouw (uitdrukkelijke) toestemming publishen hier op deze pagina, magda

Dromen door jullie ingezonden...